Agenda arrow Wie?
Wie? PDF Afdrukken E-mail

Eerst dit: mijn voornaam is Lieven, en mijn achternaam is David. Heb je je ooit hetzelfde afgevraagd over Louis Michel, Victor Hugo, of Hugo Claus?

Toen ik 14 was, kreeg ik van mijn pa een lapje grond van amper 10 m2, en binnen het jaar had ik er 100 verschillende bloemen, kruiden en eetbare planten groeien.
Nu ben ik 49, steeds meer gepassioneerd door eetbaar tuinieren, en werkzaam in zes verschillende stukken tuin (in totaal 10 are) die veel en divers lekkers opbrengen.

Mijn vrouw & twee dochters beperken zich meestal tot het verorberen van de opbrengst, en dat doen ze goed. Verder ben ik ook bestuurslid van Velt-Hageland: wij wisselen met tuiniers en consumenten graag ecologische ideeën uit, en we organiseren heel wat praktische voordrachten, ook in deze Lusthof. Ik werk ook voor Velt : ik stamp ecologische volkstuinen mee uit de grond & geef moestuinadvies. Als je problemen hebt met een of andere groenteteelt, laat maar weten!

Zaadjes en plantgoed uitwisselen: dat doen wij mensen al sinds we duizenden jaren geleden de landbouw uitvonden. Het internet biedt prachtige kansen om deze traditie verder te zetten. Nog leuker dan de zaadjes vind ik de mensen die ze geven en zaaien.

O, en noem mij asjeblief geen verzamelaar: enkel de lekkerste en productiefste soorten en rassen krijgen een plekje in deze tuin. En dan ben ik nog niet altijd tevreden met het bestaande aanbod: zelf kruisen en selecteren is een extra passie, die ik graag met je deel. Tot dusver heb ik met plezier en een flinke portie geluk kruisingen gekweekt van: sla, tomaat, pompoen, paprika, basilicum, peterselie, kool, framboos x braam, en pruim.

Zelf leer ik dagelijks bij, en ik daag je uit om dat ook te doen - geniet vooral van je tuin, met al je zintuigen!