Bezoek PDF Afdrukken E-mail

Natuurlijk ben je het hele jaar rond welkom in De Lusthof. Er is in elk seizoen wel wat te zien & te proeven, te leren & te doen.

Waar vind je De Lusthof? Voor de wegbeschrijving: zie helemaal onderaan.

Hier komt ook het hele jaar door volk over de tuinvloer. Vaak in combinatie met het afhalen van zaadjes & plantgoed, bijvoorbeeld. Of gewoon toevallig tijdens de pruimentijd Wink. Op afspraak, dat wel: met een paar mailtjes regelen we dat.

Sommige mensen wippen af en toe binnen; anderen komen wel eens van heel ver, en blijven dan een halve dag. Zo leer ik boeiende mensen kennen, en groeit de uitwisseling.

Als ik je voor de eerste keer door de hele pluktuin leid, en ook nog door Maria's Hofke, duurt dat, naargelang je interesse, al gauw anderhalf uur. Voor het veld in Tielt moeten we ons dan weer verplaatsen, en er zijn maar een paar soorten te zien: minder interessant dus.

Voor individuele rondleidingen vraag ik helemaal geen geld, maar als je iets van jezelf terug kan geven, apprecieer ik dat ten zeerste. Een lijstje van wat ik in ruil vraag, kan je hier inspireren.
Meehelpen, bijvoorbeeld, vind ik nog altijd één van de waardevolste ruilmiddelen: jij steekt er praktische ideeën van op, we hebben intussen een goeie babbel , en het werk schiet dan dubbel zo snel op.

Hoe vind je De Lusthof, Molenstraat 31 in Rillaar?

Met het openbaar vervoer:

Raadpleeg www.slimweg.be; stap uit aan halte Rillaar kerk. Van daaruit stap je naar de verkeerslichten; daar ga je linksaf de Blankestraat in. Op het eind naar rechts, & nog 150 m stappen in de Molenstraat, tot je aan je rechterkant nummer 31 boven onze brievenbus ziet.

Met de auto & zo.

Voor wie van Brussel/Leuven komt:

Afrit 22 verlaten op de E314
Rij aan de 1e lichten links, richting Aarschot;
Aan de 2e lichten rechts; richting terug E314!!
In die oprit het straatje links indraaien: je ziet bordjes ‘Proeftuin’ en ‘Pluimpapaver’;
Rij 5 km lang rechtdoor, ondanks bochten etc;
Aan T-kruispunt naar links;
150 m verder op je rechterkant staat ons huis, dus aan de binnenkant van de bocht. De forse druivelaar geeft aan dat je er bent.

Voor wie van Hasselt komt:

Afrit 23 verlaten op de E314;
Rij richting Rillaar;
Net voor de kerk draai je links (aan restaurant Zorba dus);
Nu ben je al in de Molenstraat; blijf rechtdoor rijden, over een gek kruispuntje heen (dus niet links meedraaien!);
150 m na dit kruispuntje op je rechterkant: ons huis, dus aan de binnenkant van de bocht. Je ziet een paar vierkante Velt-bordjes aan de muur hangen: hier is het.

Voor wie van Herselt komt:

Rij richting Aarschot, over de spoorweg, tot aan de eerste lichten.
Daar volg je het bordjes naar Diest (let op: een paar km voor Aarschot zag je ook al een bordje naar Diest - dat moet je zeker niet volgen!!)
Na nog een paar lichten en ongeveer 5 km rijden kom je in Rillaar.
Bij het binnenrijden staan er opeens bomen midden op de weg. Hierna neem je de eerste straat rechts: de Molenstraat!
Volg deze straat, die al gauw naar links draait.
Aan je linkerkant zie je ons huis, dus aan de binnenkant van de bocht. Je merkt meteen de ecologische voortuin: aangekomen!

 
< Vorige   Volgende >